Acasă Featured A doua stire pagina principal Facebook a închis conturi false din România care se ocupau de promovarea lui Donald Trump

Facebook a închis conturi false din România care se ocupau de promovarea lui Donald Trump

0
Facebook a închis conturi false din România care se ocupau de promovarea lui Donald Trump

Facebook a anunțat joi seară că a închis o rețea de circa 120 de conturi false din România, care se ocupau de promovarea lui Donald Trump, se arată într-un raport al companiei americane. Potrivit rețelei sociale, persoanele din spatele rețelei se dădeau drept cetățeni americani.

Sutele de conturi sterse erau de la o fermă de troll străini care se prezintă ca afro-americani în sprijinul lui Donald Trump și susținători QAnon. De asemenea, a eliminat sute de conturi false legate de pagina conservatoare The Epoch Times care a propagat teorii ale conspirației pro-Trump despre coronavirus și proteste în S.U.A. Ferma de trolli pro-Trump a avut sediul în România și a propagat conținut pe Instagram sub nume precum „BlackPeopleVoteForTrump” și pe Facebook sub „Îl iubim pe președintele nostru” (WeLoveOurPresident).

Gigantul social media a anunțat în ultima perioadă că îşi intensifică eforturile pentru combaterea operaţiunilor de dezinformare şi a interferenţelor străine înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.