Acasă Externe Facebook ar putea fi blocat în Turcia deoarece refuză să se supună noii legislații din această țară

Facebook ar putea fi blocat în Turcia deoarece refuză să se supună noii legislații din această țară

0
Facebook ar putea fi blocat în Turcia deoarece refuză să se supună noii legislații din această țară

Facebook a transmis guvernului turc că nu se va supune noii legislații privind platformele sociale, care limitează libera exprimare și impune companiilor mari să aibă sedii locale.

Decizia, lăudată de militanții pentru apărarea drepturilor omului, ar putea duce la blocarea Facebook în Turcia.

Legislația implementată de la 1 octombrie impune rețelelor sociale cu peste un milion de conexiuni unice pe zi trebuie să aibă un reprezentant în Turcia.

Platformele vor trebui, de asemenea, să se supună ordinelor instanței turcești de a elimina conținutul raportat ca fiind ofensator de către persoane fizice sau de către guvern în termen de 48 de ore.

Nerespectarea acestui lucru ar putea duce la amenzi de până la 4,3 milioane euro sau la restricții privind lățimea de bandă, blocând accesul la platformă.

Guvernul Turciei a adoptat legislația în iulie, la mai puțin de o lună după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a cerut “curățarea” site-urilor de rețele sociale.

Președintele turc s-a referit la Twitter drept o amenințare, considerând că rețeaua socială a facilitat mobilizarea pentru demonstrații antiguvernamentale în 2013.

La începutul lunii iulie, președintele turc a cerut “impunerea ordinii” în rețelele sociale după ce fiica și ginerele său au fost insultați pe Twitter.

Criticii spun că noile legi reprezintă o represiune guvernamentală asupra libertății de exprimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.