Facebook şi Twitter au decis să şteargă postările publicate pe conturile lui Donald Trump care compară infecţia cu noul coronavirus cu gripa. preşedintele american se face vinovat de faptul că, prin aceste mesaje, încalcă regulile împotriva dezinformării legate de noul coronavirus, informează BBC.

Mulţi oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste 100.000, în pofida vaccinului. Închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letală!!!“, a scris Trump pe Twitter.

Înaintea de a fi ştearsă de pe facebook, postarea preşedintelui american a fost distribuită de aproximativ 26.000 de ori, potrivit datelor CrowdTangle, sistemul de măsurare al companiei.

Eliminăm informaţiile incorecte legate de severitatea Covid-19“, a declarat un reprezentant Facebook.

Twitter a dezactivat, de asemenea, repostările unui tweet similar al lui Trump şi a adăugat o etichetă de avertizare în care se menţionează faptul că tweetul respectiv încalcă regulile referitoare la “răspândirea de informaţii înşelătoare şi posibil dăunătoare legate de Covid-19“, dar că ar putea fi în interesul public ca postarea să rămână vizibilă.

De la primul caz de coronavirus înregistrat în SUA la începutul acestui an, peste 210.000 de oameni au murit în această ţară. Reuters notează că în timpul sezonului gripal 2019-2020, gripa a fost asociată cu 22.000 de decese, potrivit estimărilor Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Luni, Trump le-a spus americanilor “să iasă” şi să nu se teamă de Covid-19. 

Nu este prima dată când Facebook şterge o postare a preşedintelui Trump. Acest lucru s-a întâmplat, pentru prima dată, în luna august. Postarea respectivă conţinea un video în care preşedintele afirma că cei mici sunt “aproape imuni” la Covid-19.

Luni, Trump le-a spus americanilor să nu se teamă de COVID-19, iar când s-a întors la Casa Albă și-a scos masca de protecție. The Guardian a publicat o analiză privind comportamentul președintelui, spunând că acesta „va face orice” pentru a obține încă un mandat.