Facebook va lansa în mai un flux propriu de știri în Germania

506

Rețeaua americană de socializare Facebook a anunțat lansarea în Germania, începând din mai, a platformei sale de știri Facebook News, care va difuza articole de la circa o sută de instituții media germane care au acceptat remunerarea din partea gigantului tech, relatează AFP.

„Facebook News, un spațiu dedicat conținutului jurnalistic, va porni în mai 2021 în Germania”, a anunțat grupul lui Mark Zuckerberg într-un comunicat.

Serviciul, lansat la sfârșitul lui 2019 în SUA, apoi, de la sfârșitul lui ianuarie, și în Marea Britanie, este un flux de știri format numai din articole de la editori de presă, remunerați de Facebook, scrie Agerpres.

Prin acest proiect, grupul își arată dorința de a promova jurnalismul și de a scăpa de reputația că ar contribui la dezinformare.

Facebook s-a asociat „cu peste o sută de branduri media” din Germania, printre care prestigioasele publicații Der Spiegel și Frankfurter Allgemeine Zeitung sau cotidianul economic Handelsblatt. Lipsește totuși un actor important: grupul Axel Springer, editorul celui mai citit tabloid din Germania, Bild, care a refuzat să participe la proiect.

SURSĂprofit.ro