Acasă Externe Fondatorul Foxconn, companie cu numeroase fabrici inclusiv în China și principal furnizor al Apple, își anunță candidatura la președinția Taiwanului

Fondatorul Foxconn, companie cu numeroase fabrici inclusiv în China și principal furnizor al Apple, își anunță candidatura la președinția Taiwanului

0
Fondatorul Foxconn, companie cu numeroase fabrici inclusiv în China și principal furnizor al Apple, își anunță candidatura la președinția Taiwanului

Taiwan. Fondatorul Foxconn, companie cu numeroase fabrici inclusiv în China și principal furnizor al Apple, își anunță candidatura la președinția insulei separatiste. Terry Gou susține o linie de cooperare cu China și spune că Taiwanul nu trebuie să o ia pe urma Ucrainei.

Miliardarul Terry Gou, fondatorul grupului taiwanez Foxconn, spune că va intra în cursa de anul viitor ca independent, deși a încercat să obțină nominalizarea principalului partid de opoziție, care acum este în favoarea unei cooperări cu China. El a încercat și în 2019 să candideze pentru funcția de președinte, dar nu a reușit să obțină nici atunci nominalizarea, așa că acum trebui să strângă 290 de mii de semnături.

Gou critică partidul DPP, aflat la guvernare, și susține că trebuie evitat cu orice preț un război cu China: “Taiwanul nu trebuie să devină Ucraina și nu voi lăsa Taiwanul să devină Ucraina. Dacă îmi acordați patru ani, vă voi aduce 50 de ani de pace”, a declarat acesta în încercarea de a obține suportul alegătorilor.

Deși a renunțat la funcția de director executiv al Foxconn în 2019, miliardarul de 72 de ani încă deține o mare parte a acțiunilor companiei. Averea sa este estimată la aproximativ 7 miliarde de dolari, iar Foxconn, care are 12 fabrici în China continentală, este furnizor al unor mari companii de electronice, dar mai ales al Apple.

Terry Gou spune că este dispus “să își sacrifice” bunurile și activele personale din China, în cazul unui atac al acesteia asupra insulei taiwaneze. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.