Acasă Featured A doua stire pagina principal Fondatorul Oracle, Larry Ellison, a donat 250.000 USD campaniei de realegere a senatorului republican Lindsey Graham în ziua anunțării acordului Oracle cu TikTok

Fondatorul Oracle, Larry Ellison, a donat 250.000 USD campaniei de realegere a senatorului republican Lindsey Graham în ziua anunțării acordului Oracle cu TikTok

0
Fondatorul Oracle, Larry Ellison, a donat 250.000 USD campaniei de realegere a senatorului republican Lindsey Graham în ziua anunțării acordului Oracle cu TikTok

Donația a venit la doar câteva ore după ce Oracle a anunțat că a eliminat Microsoft pentru a deveni partenerul tehnologic american al TikTok, pe fondul dramei politice aflate în desfășurare în jurul proprietarului său chinez.

Donația a fost făcută către campania The Security is Strength, care a susținut exclusiv ambițiile politice ale lui Graham, potrivit raportului The Verge de sâmbătă.

Conform documentelor Comisiei Electorale Federale, Ellison a făcut donația pe 14 septembrie – în aceeași zi, Oracle a confirmat că a câștigat o ofertă pentru a deveni „partenerul tehnologic” american al TikTok, învingându-l pe Microsoft, despre care se credea că este principalul candidat.

TikTok a cauzat îngrijorare ca urmare a proprietății sale de către compania chineză ByteDance. Oficialii americani s-au temut că compania ar putea partaja datele utilizatorilor cu guvernul chinez. TikTok a negat de mult acuzațiile.

Aplicația a intrat in preocuparea președintelui Donald Trump din vară, acesta a emis două ordine executive în august care vizau aplicația, cu scopul de a forța o vânzare către o companie americană sau de a închide aplicația în SUA. Interdicția descărcării TikTok, anunțată de Departamentul Comerțului în septembrie, a fost oprită la sfârșitul lunii trecute de un judecător federal cu câteva ore înainte ca acesta să fie pus în aplicare.

După cum a menționat The Verge, Graham, care se află în prezent într-o cursă aprinsă pentru realegere, ar fi contribuit la acord. Cu toate acestea, nu este clar dacă a fost implicat în mod special în alegerea companiei care a fost aleasă pentru a achiziționa o participație în popularul app video, potrivit raportului.

„Dacă TikTok este salvat, îmi poți mulțumi”, a declarat republicanul din Carolina de Sud într-un interviu din august cu Vanity Fair.

În urma anunțării înțelegerii cu Oracle, Trump a spus că i-a dat acordului „binecuvântarea” sa, deși specificul înțelegerii a fost scufundat în confuzie de când a fost anunțat luna trecută. După anunțul său, Graham și-a trimis pe Twitter sprijinul pentru acord.

„Grozavă decizie a președintelui Trump de a aproba vânzarea TikTok către Oracle și Walmart”, a spus el. „Excelent pentru consumatorii americani care sunt protejați de Partidul Comunist Chinez. Bravo, domnule președinte.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.