Ford anunță că uzina din Craiova va fi preluată de compania Ford Otosan din Turcia. Din 2024, modelele electrice Puma, Transit Courier și Tourneo Courier vor fi fabricate în România.

Tranzacția are nevoie de aprobarea autorităților de reglementare. Ford mai precizează că producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul anului, deoarece fabrica de la Craiova “se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice”.

Ford Otosan este o companie specializată în vehicule comerciale, pe care Ford o deține împreună cu constructorul turc Koc Holding, astfel: Ford are 41%, Koc Holding are 41%, iar restul de 18% este listat pe bursă.

Încă de anul trecut, Ford anunța că investește 300 de milioane de dolari în uzina de la Craiova, pentru o nouă linie de mașini comerciale (autoutilitare), care cuprinde și un model electric ce va fi lansat în 2024. Conform comunicatului emis astăzi, este vorba despre modelul Transit Courier.

Acestuia i se va adăuga și modelul electric Tourneo Courier, dar și Puma, care în 2021 a fost cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa.