Fostul consilier special al prim-ministrului britanic Boris Johnson, Dominic Cummings, şi-a acuzat fostul şef că a vizat iniţial o “imunitate colectivă”, în cazul pandemiei de coronavirus, cu trei zile înainte de o audiere în faţa unei comisii parlamentare .

Într-o serie de tweet-uri publicate sâmbătă, Dominic Cummings a susţinut că atunci când pandemia a apărut la începutul anului 2020, planul guvernului era să lase virusul să se răspândească astfel încât majoritatea populaţiei să dezvolte rezistenţă după ce a contractat boala.

Această strategie de “imunitate colectivă” a fost abandonată abia la începutul lunii martie, după ce Downing Street a fost avertizată că va duce la “dezastru”. Dezminţirile ministrului sănătăţii Matt Hancock cu privire la acest subiect sunt “prostii”, a adăugat Dominic Cummings.

The Guardian anunță ultima ofensivă împotriva acestuia a fostului său consilier și „spin doctor” Dominic Cummings, care acum se răzbună printr-o cascadă de revelații din ce în ce mai compromițătoare pentru Johnson.