Acasă Externe Fostul premier bulgar Boiko Borissov, reținut de poliție

Fostul premier bulgar Boiko Borissov, reținut de poliție

0

Fostul premier bulgar Boiko Borissov a fost reținut joi seara, transmite novinite.com, care notează că șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi și procurorii delegați europeni au anunțat că investighează 120 de cazuri de utilizare abuzivă a fondurilor UE.

Alături de Borissov au mai fost reținuți fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov, fostul șef al comisiei de buget Menda Stoyanova și fostul șef al serviciului de informare al guvernului Sevdalina Arnaudova, potrivit unor surse din Ministerul de Interne.

Novinite.com afirmă că o operațiune specială este în desfășurare în întreaga țară.

“Nimeni nu este mai presus de lege,” a comentat premierul Kiril Petkov, pe contul său de Facebook.

Kiril Petkov și Laura Codruţa Kovesi au susţinut o conferinţă de presă comună în Bulgaria, în urmă cu o zi.

Laura Kovesi a afirmat că EPPO a primit un număr record de plângeri, în baza cărora au început peste 120 de investigaţii, explicând că EPPO îşi va publica raportul anual la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, unde pot fi văzute statisticile pentru Bulgaria.

Ea a spus că sesizările se referă la încălcări ale prevederilor legale privind fondurile UE, achiziţiile publice, fraudarea subvenţiilor agricole, precum și a subvențiilor acordate în sectorul construcţiilor şi a fondurilor de redresare în urma COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.