Acasă Featured A doua stire pagina principal Franţa. Noi proteste împotriva reformei vârstei de pensionare.

Franţa. Noi proteste împotriva reformei vârstei de pensionare.

0
Franţa. Noi proteste împotriva reformei vârstei de pensionare.

Franţa. Noi proteste împotriva reformei vârstei de pensionare. La Paris şi Lyon, manifestanţii au incendiat sedii bancare, au jefuit magazine şi au avariat maşini. Autorităţile au intervenit cu gaze lacrimogene.

La Paris, adepţii grupării Extinction Rebellion, care militează pentru “prevenirea colapsului societăţii” au aruncat cu vopsea pe vitrinele clădirii Louis Vuitton, precum și cu pavele în faţada hotelului Ritz.

Protestatarii au provocat pagube semnificative și au acţionat violent, în special la sucursale bancare și agențiile imobiliare din apropierea primăriei Districtului 11. Manifestanţii au aruncat cu sticle în forţele de ordine iar, ca răspuns, autorităţile au folosit gaze lacrimogene. Un poliţist a fost rănit şi a suferit arsuri după ce a fost lovit cu un cocktail Molotov.

Autorităţile anunţă că la ora 15 au fost arestate 30 de persoane, după ce poliția a efectuat aproximativ trei mii de percheziţii înaintea protestelor, pentru a depista arme sau obiecte care ar putea fi folosite împotriva polițiștilor.

La Lyon, protestatarii au atacat sediile bancare, unde au incendiat diverse obiecte. De asemenea, au fost jefuite două magazine şi avariate mai multe maşini. La Nantes, protestatarii au provocat daune prefecturii Loire-Atlantique şi au vandalizat magazine.

Au loc proteste și în alte ţări europene. În Italia, în orașul Potenza din sudul țării, sindicatele au organizat un miting împotriva unui pachet de măsuri privind forța de muncă aprobat de guvernul Giorgiei Meloni. În nordul orașului Torino, protestatarii antiguvernamentali au mărșăluit cu o marionetă a lui Meloni, care își ridica brațul sub forma unui salut fascist. 

În Elveția, la Zurich, demonstranții au aruncat cu baloane cu apă în autorităţi, au spart geamurile a cel puțin două bănci, şi au vopsit unele clădiri.

Surse alternative: Reuters, BFMTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.