Franța va deschide frontierele pentru cetățenii UE complet vaccinați, începând cu 9 iunie

444

Franța va deschide frontierele pentru cetățenii UE complet vaccinați, începând cu 9 iunie. Cetățenii vaccinați din Marea Britanie și Statele Unite vor fi obligați să prezinte în continuare un test Covid negativ.

Guvernul a introdus un sistem de călătorie bazat pe liste de țări clasificate pe culori în funcție de incidența epidemică. Astfel, pe ”lista verde” se află toate statele din Uniunea Europeană, alături de Australia, Coreea de Sud , Israel, Japonia, Noua Zeelandă și Singapore. Pentru cetățenii acestor state nu mai este obligatorie justificarea motivului călătoriei și numai persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test Covid negativ PCR sau antigen efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Călătorii vaccinați din țările ”portocalii” (cele mai multe țări cu excepția celor europene se află pe această listă), inclusiv SUA și Marea Britanie, nu vor mai fi obligați să stea în carantină la sosire și nu vor mai trebui să justifice motivele călătoriei lor în Franța, însă vor trebui să prezinte în continuare un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore sau un test antigenic negativ de cel mult 48 de ore înainte.

Pe ”lista roșie” se află în prezent 16 țări, inclusiv India, Africa de Sud și Brazilia, iar călătoriile din aceste țări nu sunt permise decât în situații vitale, iar persoanele trebuie să prezinte un test Covid negativ și să stea în carantină între șapte și zece zile. 

Copiilor nevaccinați li se va permite accesul însoțiți de adulți vaccinați.

SURSĂeuronews