Galați. Accident feroviar, sâmbătă seară. Un tren de călători oprit în gară a fost lovit violent de o altă locomotivă. Update: Conductorul trenului de călători a decedat la spital. Autoritățile invocă o defecțiune a sistemului de frânare al locomotivei.

Update, ora 22:10: Conductorul trenului a decadat la spital. CFR a transmis într-un comunicat că, inițial, doamna conductor a trenului “a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal“.

Update, ora 21:50: Ministrul Transporturilor a transmis pe Facebook că a cerut CFR Călători “să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar în uz“. Sorin Grindeanu a mai precizat că, în urma accidentului feroviar din Teleorman de săpămâna trecută, a “dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie“.

CFR informează că mecanicul locomotivei are vârsta de 50 ani și o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani, iar accidentul a fost produs la cuplarea locomotivei la garnitură.

Update, ora 20:40: La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi“, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, citat de Agerpres.

Știrea inițială:

Imaginile surprinse de TVR, la puțin timp după producerea accidentului din Gara Galați, un vagonul de călători aflat în așteptare pe una din linii a fost lovit de o locomotivă care a venit cu viteză, iar vagonul a fost parțial distrus.

Locomotiva respectivă ar fi trebuit să se cupleze la trenul de călători, dar martorii spun că aceasta avea o viteză de peste 30 de Km/h, mult mai mare decât cea pentru manevre.

ISU Galați confirmă că patru victime, dintre care una resuscitată și reintrată în stop cardio-respirator sunt transportate la spital.