Acasă Externe Germania a închis parțial granițele cu Cehia și cu regiunea austriacă Tirol

Germania a închis parțial granițele cu Cehia și cu regiunea austriacă Tirol

0
Germania a închis parțial granițele cu Cehia și cu regiunea austriacă Tirol

Germania a închis parțial granițele cu Cehia și cu regiunea austriacă Tirol din cauza unei creșteri îngrijorătoare a numărului de cazuri provocate de mutații ale coronavirusului. O mie de polițiști au fost mobilizați pentru a asigura controalele de frontieră, ceea ce amintește de măsurile stricte luate în primele luni ale pandemiei de majoritatea țărilor europene.

La punctul Kiefersfelden din sudul Bavariei, în ciuda temperaturilor scăzute (de până la -15 grade Celsius), scrie The Guardian, polițiștii opresc fiecare vehicul care vine din Austria, scrie News.ro. În conformitate cu noile reguli, în vigoare până pe 17 februarie, doar rezidenților germani și non-germani le este permis să intre în țară, iar ei trebuie să prezinte un test Covid-19 cu rezultat negativ. Există și excepții – în cazul lucrătorilor esențiali din sectoare precum Sănătatea și Transporturile și în cazul urgențelor umanitare, a transmis Ministerul german de Interne.

De la începutul pandemiei, Germania a înregistrat peste 2,34 de milioane de cazuri de Covid-19 și 64.990 de decese asociate, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.