Atunci când noua coaliție din Germania a inclus legalizarea canabisului recreațional în agenda sa politică la sfârșitul anului 2021, au existat puține detalii privind modul în care va fi reglementată această industrie.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat săptămâna trecută că va începe în curând procedura legală de legalizare a canabisului.

El a declarat pentru ziarul german Handelsblatt că s-a răzgândit în privința legalizării în ultimii doi ani și că acum crede că pericolele nelegalizării depășesc riscurile legalizării canabisului recreațional.

“Întotdeauna m-am opus legalizării canabisului, dar mi-am revizuit poziția în urmă cu aproximativ un an”, a declarat el.

În plus, ministrul de Finanțe, Christian Lindner, a confirmat că a început procesul de legalizare a canabisului recreațional.

“O întrebare pe care oamenii mi-o pun mereu: “Când va fi legal Bubatz [argoul german pentru canabis]? Aș spune: în curând”, a scris el într-un tweet pe 6 aprilie.

Ministrul justiției, Marco Buschmann, a anunțat în aceeași zi că plănuiește o pregătire tehnică cuprinzătoare pentru legalizarea canabisului printr-un proces de consultare împreună cu Ministerul Sănătății și alte departamente.