Acasă Economie Germania anunță că va opri importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului

Germania anunță că va opri importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului

0
Germania anunță că va opri importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului

Vom înjumătăți cantitatea de petrol [livrată de Rusia] până la vară și vom ajunge la zero până la sfârșitul anului, iar apoi va urma și gazul, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock.

În prezent, Germania primește din Rusia un sfert din cantitatea totală de petrol necesară și 40% din gazele naturale. Economiștii și autoritățile germane se așteaptă la intrarea economiei în recesiune dacă livrările ar fi oprite brusc. SUA au interzis deja importurile de petrol din Rusia, în timp ce Marea Britanie intenționează să le elimine treptat până la sfârșitul anului.

Anterior, UE a declarat că va trece la surse de aprovizionare alternative și va face ca Europa să devină independentă de resursele energetice rusești “cu mult înainte de 2030”. Baerbock, a spus că Germania va urma la rândul său “planul european” de eliminare treptată a importurilor rusești.

“Ieșirea noastră comună, ieșirea completă a Uniunii Europene, este puterea noastră comună, a adăugat ea. Germania a suspendat acum patru luni procesul de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, iar după invadarea Ucrainei a oprit complet acest proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.