Acasă Featured A doua stire pagina principal Germania. Bundestagul a votat covârșitor în favoarea livrării de “armament greu și complex” Ucrainei

Germania. Bundestagul a votat covârșitor în favoarea livrării de “armament greu și complex” Ucrainei

0
Germania. Bundestagul a votat covârșitor în favoarea livrării de “armament greu și complex” Ucrainei

Germania. Bundestagul a votat covârșitor în favoarea livrării de “armament greu și complex” Ucrainei, în cadrul unei decizii considerate istorice, având în vedere reticența Berlinului de a trimite astfel de sisteme de luptă până acum.

Presa germană descrie decizia ca fiind una istorică, în condițiile în care oficiali de la Berlin s-au poziționat de numeroase ori împotriva trimiterii de armament greu către Ucraina. Atât coaliția de guvernare, cât și cel mai mare partid de opoziție CDU, au agreat că ajutorul militar trebuie să continue și să fie accelerat oriunde este nevoie, astfel că rezoluția a trecut cu 586 de voturi ”pentru”, 100 ”împotrivă” și șapte abțineri.

Partidul de extremă-dreaptă AfD s-a opus, considerând că ”așa va fi prelungit războiul și noi am putea ajunge parte într-un război nuclear”. Cancelarul Olaf Scholz a fost criticat pentru faptul că a plecat într-o vizită oficială în Japonia, chiar în timp ce Bundestagul vota furnizarea de armament greu. De la Tokyo, Scholz a afirmat că o armată germană puternică este necesară pentru a descuraja un atac din partea Rusiei și l-a criticat pe Putin pentru că ”s-a agățat de ideea unei păci impuse în Ucraina”.

Bundestagul a mai aprobat și desfășurarea mai multor militari germani în țările NATO de pe Flancul Estic, pentru a consolida poziția Alianței. Germania încurajează soldații ruși să depună armele și să ceară azil în orice țară a UE.

În urmă cu două zile, guvernul german a decis să trimită Ucrainei blindate antiaeriene de tip Gepard, echipate cu două tunuri automate și cu radar. Deși a fost dat în folosință în anii 70, a fost îmbunătățit constant cu sisteme electronice de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.