Acasă Externe Germania cere Marii Britanii să înceteze „jocurile” în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit

Germania cere Marii Britanii să înceteze „jocurile” în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit

0
Germania cere Marii Britanii să înceteze „jocurile” în negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit

Guvernul Germaniei a cerut, marţi, Marii Britanii să înceteze „jocurile” în negocierile privind viitoarele relaţii după retragerea din Uniunea Europeană, avertizând că timpul până la expirarea tranziţiei post-Brexit este foarte scurt.

Michael Roth, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului de Externe de la Berlin, s-a declarat extrem de îngrijorat de planul Londrei de a modifica unele clauze ale Acordului Brexit.

„Vă rog, dragi prieteni de la Londra, încetaţi jocurile, timpul se scurge, avem nevoie cu adevărat de o bază corectă pentru viitoare negocieri şi suntem pregătiţi să facem acest lucru”, a declarat Michael Roth, conform agenţiei de presă Reuters.

„Aşa-numitul proiect privind piaţa internă ne îngrijorează extrem de mult, deoarece încalcă principiile centrale ale Acordului Brexit. Iar acest lucru este inacceptabil pentru noi”, a adăugat oficialul german.

De altfel, Michael Roth a subliniat că Uniunea Europeană este „dezamăgită” de rezultatele negocierilor cu Marea Britanie privind viitoarele relaţii bilaterale. Germania exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie trebuie să accelereze negocierile pe tema viitoarelor relaţii bilaterale, dar încheierea tranziţiei post-Brexit fără niciun acord nu este exclusă, a avertizat, luni seară, Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene. „Există multe probleme importante. Progresele în cazul a numeroase cerinţe ale UE sunt deocamdată insuficiente. Deci, trebuie să intensificăm substanţial negocierile dacă vrem să ajungem la un rezultat de succes. Alternativa la un Brexit fără acord nu este plăcută, dar nu o putem exclude””, a declarat Valdis Dombrovskis.

Tensiunile s-au amplificat în contextul în care Guvernul Boris Johnson intenţionează să modifice unele clauze ale Acordului Brexit, un plan considerat a fi o încălcare a reglementărilor internaţionale. Tratatul conferă un statut special provinciei britanice Irlanda de Nord, pentru a evita apariţia controalelor la frontieră şi a menţine Acordul de pace din Vinerea Mare. Însă Guvernul Boris Johnson contestă menţinerea reglementărilor UE în provincia britanică Irlanda de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.