Germania. Elon Musk a inaugurat prima uzină Tesla din Europa, în prezența cancelarului Olaf Scholz. În urma investiției de cinci miliarde de dolari, vor fi create în final 12 mii de locuri de muncă.

Elon Musk a înmânat personal clienților cheile primelor 30 de mașini ieșite pe poarta fabricii din Grunheide, localitate situată la 35 de kilometri de capitală. “Este un pas înainte către un viitor sustenabil”, a spus Musk, în timp ce Scholz a remarcat că uzina reprezintă un semn de progres și un viitor al industriei auto. 

Potrivit Reuters, “Gigafactory” este produsul celei mai importante investiții în sectorul auto german din istoria recentă și este calea prin care Tesla va intra în competiție cu Volkswagen, constructorul cu cele mai multe vânzări în Europa. În afara incintei Gigafactory s-au adunat grupuri de activiști pentru mediu, care au reclamat că prea mulți copaci au fost tăiați și prea multă apă va fi folosită, pentru constituirea și funcționarea sa.

Elon Musk a declarat anterior că Giga Berlin va avea o capacitate maximă de producție de 500 de mii de unități pe an, cu 50 de mii mai multe decât volumul mașinilor electrice vândute de Volkswagen în 2021. De asemenea, șeful Tesla a spus că au fost deja angajate 3.500 de persoane, dintr-un necesar de 12 mii. JP Morgan estimează că în 2022, uzina va produce circa 54 de mii de automobile.