Germania. Infrastructura feroviară de pe linia principală dintre Hamburg și Berlin a fost incendiată noaptea trecută, producând perturbări ale trenurilor. Autoritățile suspectează un act de sabotaj motivat politic.

Poliția germană a deschis o investigație, după ce în trei locații din nordul regiunii Hamburg au izbucnit trei incendii succesive, care au afectat cablurile feroviare. Au fost anulate trenurile de pe ruta principală de mare viteză dintre Hamburg și Berlin, precum și trenurile de lungă distanță dintre Hamburg și Rostock. Deutsche Bahn a spus că rulează câteva trenuri către și dinspre capitală pe o altă rută, ceea ce a prelungit călătoria cu aproximativ o oră. Un purtător de cuvânt al agenției feroviare a spus că traficul trenurilor va fi restabilit probabil abia sâmbătă dimineața.

Poliția din Hamburg a transmis că anchetatorii cred că incendiile “au fost puse intenționat” și că “un motiv politic se află în spatele infracțiunii”. Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, a descris actul de vandalism drept “o formă de terorism”, și a adăugat că “este doar o chestiune de noroc că nimeni nu a fost rănit”.

O scrisoare anonimă publicată pe site-ul de extremă stânga Indymedia a revendicat incidentul, descriindu-l ca un act de sabotaj pentru a protesta împotriva “exploatării neo-coloniale și a extracției de materii prime care distruge pământul”. Poliția nu a stabilit încă autenticitatea scrisorii.

Surse alternative: DW, Euronews