Sunt patru decese confirmate în Ahrweiler, o zonă viticolă de pe râul Ahr, iar opt persoane în regiunea Euskirchen. Potrivit autorităților locale, alte patru persoane au decedat în urma unor incidente sperate, după ce casele acestora au fost inundate, în regiunile Cologne, Kamen și Wuppertal.

Inundațiile și ploile abundente au provocat prăbușirea a șase case din landul vestic al Germaniei, Renania-Palatinat. Încă aproximativ 25 de case sunt expuse riscului de prăbușire în Schuld bei Adenau. Mai multe zone au fost evacuate.

Potrivit mai multor surse, aproximativ 50 de persoane se află pe acoperișurile locuințelor și așteaptă să fie evacuate.

Până la acest moment nu știm exact câte persoane s-au refugiat pe acoperișurile caselor și trebuie evacuate. Sunt multe locații în care s-au deplasat echipajele de pompieri. Nu avem, până acum, o situație foarte clară, deoarece acțiunile de salvare sunt încă în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Koblenz. 

Doi pompieri s-au înecat în timpul intervenției din districtul Vulkaneifel din Renania-Palatinat. Peste 230 de soldați ai Armatei Germane au fost trimiși în regiunile afectate, pentru a ajuta la eliberarea căilor de acces.

În urma inundațiilor, peste 200 de mii de locuințe din vestul Germaniei au rămas fără curent. 

Serviciul german de meteorologie a avertizat că zonele din sud-vestul țării se vor confrunta joi cu furtuni puternice și cu averse care vor continua până vineri seara.