Acasă Externe Germania „nu va sta în calea” Poloniei dacă decide să trimită tancuri de fabricație germană în Ucraina

Germania „nu va sta în calea” Poloniei dacă decide să trimită tancuri de fabricație germană în Ucraina

0
Germania „nu va sta în calea” Poloniei dacă decide să trimită tancuri de fabricație germană în Ucraina

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat pentru postul francez de televiziune LCI că Germania nu va sta în calea Poloniei dacă aceasta va decide să trimită tancurile sale Leopard 2 în Ucraina, potrivit Sky News.

Vorbind prin intermediul unui translator, Baerbock a declarat: „Deocamdată, întrebarea nu a fost pusă, dar dacă ni s-ar pune, nu am sta în calea ei”.

Pawel Jablonski, ministrul adjunct de externe al Poloniei, a declarat, în 20 ianuarie, că țara sa ar putea trimite tancurile chiar dacă Germania se opune.

Vorbind la radioul privat RMF FM, Jablonski a afirmat că Polonia este „pregătită să facă un astfel de pas”, după ce Varșovia și alți aliați din NATO au îndemnat Germania să le dea undă verde.

El a spus:

„În acest moment încercăm să determinăm Germania nu numai să fie de acord ca aceste tancuri să fie trimise de Polonia sau de alte țări, ci și să facă acest lucru ea însăși.

„Cred că, dacă există o rezistență puternică, vom fi pregătiți să luăm chiar și astfel de acțiuni non-standard… dar să nu anticipăm faptele.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.