Potrivit unui sondaj Gallup realizat anual, Germania este țara cea mai admirată din lume pentru al treilea an consecutiv. La mare distanță în spate, SUA este într-o luptă strânsă pentru locul doi cu China și Rusia.

Germania și-a păstrat și chiar și-a îmbunătățit imaginea în anul 2019, în timp ce ratingurile de aprobare ale SUA au rămas cu mult sub cele obținute în timpul administrației Obama, notează Deutsche Welle.

Germania se bucură de un nivel de aprobare pe plan global de 44%, față de SUA cu 33%. China și Rusia se situează în clasament imediat după Statele Unite, cu 32%, respectiv 30%.

În timpul administrației Obama, din 2009 până în 2017, SUA au deținut statutul de țară cea mai respectată din lume, cu excepția anului 2011, când fusese depășită de Germania. De când Donald Trump a preluat președinția, nivelul de aprobare pentru Statele Unite a scăzut cu18 puncte procentuale la un nivel minim de 30%.

Este de notat faptul că sondajul a fost efectuat înainte de izbucnirea pandemiei. Efectele acesteia le vom vedea de-abia în cercetarea din anul viitor, dar este de așteptat ca poziția Germaniei să se întărească în raport cu Statele Unite.