Google, Facebook si Twitter au declarat ca, din respect faţă de libertatea de exprimare, nu vor partaja datele utilizatorilor cu autoritatile din Hong Kong, conform noii si controversatei legislatii impuse de China. Aceste noi legi ar urma sa oblige aceste companii sa ştearga postarile antichinezesti şi pro-democratie, şi sa inchida conturile aferente.

Intre timp, Statele Unite intenţionează să interzică aplicaţii ale unor reţele de socializare chineze precum TikTok, anunţă secretarul de Stat american Mike Pompeo, relatează Reuters.

Aceasta deşi TikTok – care aparţine unei firme chineze, dar care nu este disponibilă în China – şi-a subliniat independenţa cu scopul de atrage utilizatori din întreaga lume. Pompeo face aceste declaraţii într-o atmosferă de tensiuni mari între Washington şi Beijing, alimentate de problema Hong Kongului şi gestionarea epidemiei covid-19. Pe de altă parte, locuitorii Hong Kongului urmează să nu mai poată folosi în curând TikTok, foarte populară în rândul tinerilor, din cauza recentei legi cu privire la securitatea naţională impusă de China, a anunţat societatea luni, relatează AFP. ”În lumina evenimentelor recente, am decis să oprim aplicaţia TikTok la Hong Kong”, a anunţat un purtător de cuvânt.