Grădina zoologică din Piatra Neamț va fi desființată

964

Grădina zoologică din Piatra Neamț va fi desființată, după 117 ani de funcționare. Decizia a fost luată de consiliul local, la propunerea primarului, care a consultat mai întâi cetățenii. Oamenii au fost impresionați de trauma ursoaicei Ina, una dintre locatarele grădinii zoologice din oraș. Așa că au decis să elibereze din cuști, prin votul lor, toate vietățile, transmite site-ul știrileprotv.ro

Cei aproape 200 de locatari ai gradinii zoologice vor fi preluati de ONG-uri pentru protectia animalelor si vor începe o viată mai bună, din august.

Imaginile sfâşietoare cu ursoaica Ina, care continua să se învârtă și în libertate, ca-ntr-o închisoare imaginară, după 20 de ani petrecuți în cușca de la zoo din Piatra Neamţ, l-au determinat pe Andrei Carabelea, primarul oraşului, să propună desfiinţarea grădinii zoologice.

În februarie, edilul a organizat un sondaj de opinie pe reţelele sociale. Aproape 70% dintre respondenţi au cerut închiderea grădinii unde sunt găzduiţi acum ratoni, o maimuţă, lame, păuni, râși, dar și iepuri şi capre. Săptămâna trecută, consiliul local şi-a dat acordul.

Iniţiativa a fost susţinută şi de activiştii de mediu. Din luna august, cele 174 de animale vor fi relocate.

SURSĂg4media