Grecia își redeschide granițele pentru turism

741

Grecia își redeschide granițele pentru turism din 16 aprilie, a anunțat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), Claudiu Năsui. „Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și din 16 aprilie granițele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niște condiții, și acelea sunt un formular pe care dânșii îl au și acum, de localizare, și este ușor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Deci, practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Așteptăm și noi mai multe informații de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a afirmat Claudiu Năsui, la Antena 3.

Ministrul Turismului a explicat și condițiile pentru ca la revenirea din Grecia în țară turiștii români să nu intre în carantină.

„La momentul revenirii în țară: ca să nu fie un cetățean român care se duce și își face o vacanță de o săptămână, două, 10 zile în Grecia și se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problemă. Dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menționat Claudiu Năsui.

SURSĂprofit.ro