Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Grecia a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, astfel că persoanele care se întorc în România din această țară trebuie să intre în carantină, dacă nu sunt vaccinate.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis, joi, CNSU. 

Lista va intra în vigoare pe 1 august.   

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.   

Principalele modificări survenite sunt:  

  • în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;  
  • în zona galbenă au intrat: •din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe; •din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;  
  • în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.   

”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.