Publicația Ta Nea a realizat un scurt inventar al comentariilor elogioase făcute de greci pe rețelele de socializare la adresa pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor de pădure care pârjolesc țara.

Redăm mai jos articolul integral din Ta Nea, citată de Rador:

În timp ce Grecia este învăluită de flăcări, jalea şi furia devin dominante. Mii de hectare de pădure s-au pierdut într-o singură săptămână în Evia, Attica, Ilia, Fokida şi Messinia.

Însă chiar şi în această atmosferă sumbră, faptele de iubire şi solidaritate reuşesc să strălucească.
Un exemplu luminos îl reprezintă ajutoarele trimise în Grecia de România, iar pompierii români au devenit subiect de discuţie pe reţelele de socializare datorită pregătirii lor impecabile şi a eficacităţii lor.

Primăria Thassos, în colaborare cu Uniunea Hotelierilor din Thassos şi cu Federaţia Proprietarilor de Camere de Închiriat, oferă pompierilor români care ajută la eforturile de stingere a incendiilor de pădure din Grecia, cazare timp de două zile vara viitoare, scrie Ethnos, citată de Rador.

Organizarea găzduirii lor se va realiza în colaborare cu şeful biroului din România al Organizaţiei Elene a Turismului, Georgios Stafylakis, şi cu Consulatul României la Salonic.

Primarul din Thassos, Leftheris Kyriakidis, a declarat în acest sens: „Mulţumim întregului Corp de Pompieri şi tuturor pompierilor pentru eforturile lor continue de mai multe zile, pe de o parte, pentru a contracara incendiile și, pe de altă parte, pentru a proteja zonele sensibile de apariția unor noi incendii. Mulțumim în special forțelor din alte țări care oferă ajutor și de aceea încercăm şi noi să ne aducem contribuţia”.