Marile sindicate din Franța au anunțat o grevă generală pentru marți, 7 martie, iar Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cetățenii români că sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

Sindicaliștii protestează față de proiectul guvernului de a crește vârsta de pensionare.

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe.

Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura apelului la grevă, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), ceea ce va crea perturbări importante ale orarului curselor aeriene în zilele de 7 și 8 martie 2023. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul parisaeroport.fr.

De asemenea, MAE menționează că pot exista perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și insula Corsica.