Anonymous este una din cele mai interesante descoperiri peste care poți să dai în decursul vieții. Grupul a căpătat notorietate în 2003, odată cu o serie de atacuri cibernetice care vizau mai multe guverne. De atunci, cei de la Anonymous au continuat să facă pe justițiarii, acționând din umbră și pretutindeni, extinzându-și „hacktivismul”.

Grupul și-a îndreptat recent atenția către Elon Musk, momentan cel mai bogat om din lume și președintele Tesla. Vinerea trecută, Anonymous a postat un videoclip în care îl atacă pe magnat, aducând în discuție mai multe subiecte controversate mai puțin cunoscute: modul în care Musk își tratează angajații, modul adevărat în care Tesla face profituri, impactul negativ pe care acțiunile sale îl au asupra mediului și încercările sale de a centraliza și de a pune stăpânire pe minatul de criptomonede.

Anonymous își începe videoclipul printr-o scurtă explicație despre modul în care Musk a devenit atât de popular. Conform grupului, magnatul s-a bucurat în ultimii ani de o poziție și de o reputație extrem de favorabile clasei miliardarilor din care acesta face parte.

Elon Musk a profitat de faptul că mulți dintre noi ne dorim o lume utopică, bazată pe vehicule electrice și pe explorarea spațiului. Anonymous consideră că, în spatele „eforturilor” sale de a salva planeta,  Elon Musk este mai degrabă mânat de un complex al superiorității și al salvatorului decât de grija față de bunăstarea umanității.

Anonymous continuă cu evidențierea condițiilor de lucru inumane din cadrul fabricilor Tesla. Dezinteresul lui Musk față de bunăstarea umanității este evidentă și „reiese din modul în care își tratează angajații care au îndurat condiții teribile vreme de ani buni”.

Grupul face astfel referire la un articol intitulat „Elon Musk forțează angajații fabricilor Tesla peste limită pe măsură ce profiturile cresc.” Conform articolului folosit de către Anonymous, mai mulți angajați ai fabricilor companiei spun că Tesla le pune sănătatea și siguranța în pericol, pe fondul maximizării profiturilor.

Totodată, Anonymous a făcut referire și la un articol The Times, care aduce în discuție exploatarea copiilor în minele de litiu, articol intitulat „Blood Batteries.”