Armata israeliană a transmis, vineri, că va ataca Libanul drept ripostă la atacul cu rachete care au fost lansate din ţara vecină, revendicate de mişcarea şiită Heybollah.

„Armata israeliană este pe cale de a lovi bazele de lansare a rachetelor din Liban”, a precizat un comunicat militar, la puţin timp după lansarea a mai mult de 10 proiectile în direcţia Libanului. O mare parte dintre rachete au fost interceptat cu ajutorul sistemului israelian de apărare antirachetă Iron Dome.

Mişcarea libaneză Hezbollah a precizat, vineri, că a lansat zeci de rachete către teritoriile din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca răspuns la atacurile aeriene israeliene asupra sudului Libanului, relatează lorientlejour.com.

„Ca răspuns la raidurile aeriene israeliene, Rezistenţa islamică a bombardat un teritoriu din apropierea poziţiilor forţelor de ocupaţie israeliene în regiunea Chebaa”, a afirmat gruparea în comunicat.

Cel puțin zece rachete au fost lansate, vineri, din sudul Libanului, către Israel, conform agenției libaneze National News, citată de AFP și News.ro.

Un corespondent al AFP în sudul Libanului a afirmat că a auzit mai multe explozii şi a văzut fum ridicându-se din regiunea Chebaa.

Incidentul reprezintă al doilea atac cu rachetă lansat de pe teritoriul libanez în această săptămână.

O sursă a securităţii libaneze, citată de Reuters, a confirmat aceste atacuri.

Regiunile Habaya și Arkoub sunt survolate în prezent de către aviația israeliană la altitudine joasă.

Conform cotidianului israelian Haaretz, sistemul de apărare antiaeriană a Isrealului, Iron Dome, a fost activat după ce au fost lansate cel puțin cinci rachete din sudul Libanului.

Ținta acestor atacuri ar fi fost regiunea Dov, unde se află o bază militară, însă două proiectile au căzut pe satele Aïn Kiniyé şi Neve Ativ.

Locuitorii din localităţile de nord ale Galileei şi Înălţimile Golan au fost îndemnați să se adăpostească.