Acasă Economie Guvernul a aprobat un ajutor de peste 4 milioane de euro pentru aeroporturile care au probleme cu lichiditățile

Guvernul a aprobat un ajutor de peste 4 milioane de euro pentru aeroporturile care au probleme cu lichiditățile

0
Guvernul a aprobat un ajutor de peste 4 milioane de euro pentru aeroporturile care au probleme cu lichiditățile

Guvernul a aprobat, vineri, un memorandum privind acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturile care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri şi mai mic de 3 milioane pasageri, pentru depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă, cauzate de criza generată de pandemia COVID-19. Este vorba de o schemă de ajutor de stat în cuantum total de 21.374.000 lei, prin care vor fi finanţate aeroporturile eligibile care se confruntă cu deficit de lichiditate, respectiv aeroporturile din Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava şi Timişoara, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Memorandumul are tema acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturile care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri şi mai mic de 3 milioane pasageri, pentru depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă, cauzate de criza generată de pandemia COVID-19, în baza art. 107 alin.(3) lit. b) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene şi a Cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19, promovat de Comisia Europeană.

Actul normativ stabileşte o schemă de ajutor de stat în cuantum total de 21.374.000 lei, prin care vor fi finanţate aeroporturile eligibile care se confruntă cu deficit de lichiditate, respectiv aeroporturile din Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava şi Timişoara.

Ajutoarele de stat vor putea fi acordate numai până la data de 30.06.2022, în conformitate cu prevederile „Cadrului Temporar pentru măsuri de Ajutor de Stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19”, emis de Comisia Europeană şi numai în condiţiile notificării şi autorizării până la acea dată de către Comisia Europeană.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de subvenţii alocate prin bugetele consiliilor judeţene, în cazul aeroporturilor regionale de interes local şi, respectiv, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în cazul aeroportului din Timişoara, şi vor putea fi plătite până la 24.12.2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.