Guvernul australian îi va acorda lui Novak Djokovic viza de intrare în țară, pentru a putea concura în ianuarie la Australian Open

308

Guvernul australian îi va acorda lui Novak Djokovic viza de intrare în țară, pentru a putea concura în ianuarie la Australian Open. Anulează astfel interdicția pe trei ani decisă la începutul acestui an.

The Guardian Australia scrie că ministrul Imigrației, Andrew Giles, a decis anularea deciziei de la începutul acestui an, prin care Djokovic a fost expulzat din țară și i-a fost interzis să se mai întoarcă în următorii trei ani, din cauza faptului că a încălcat regulile privind vaccinarea obligatorie anti-Covid. 

Revenirea asupra deciziei s-a produs după ce autoritățile australiene au renunțat la regula privind vaccinarea pentru intrarea în țară, dar și după luni de discuții între avocații tenismenului sârb și reprezentanții executivului, arată și ABC Australia, care precizează că a confirmat în mod independent informația.

“Nimic oficial încă. Așteptăm. Tot ce pot să vă spun acum este că avocații mei comunică cu guvernul din Australia, a declarat luni seară Djokovic, la finalul unei partide din Torino, întrebat de reporteri despre posibilitatea participării la Australian Open.

Pe 5 ianuarie 2022, Novak Djokovic a ajuns în Australia pentru a participa la turneu, dar autoritățile de frontieră au constatat că motivul invocat de el pentru a nu se vaccina, acela că a avut deja Covid, nu este valid conform regulilor guvernului de la Canberra. Viza sârbului a fost atunci anulată. A urmat un proces de 11 zile, în urma căruia a fost expulzat din Australia și i-a fost interzis să revină în țară timp de trei ani.

Australian Open 2023 este programat să înceapă pe 16 ianuarie. Djokovic ocupă în prezent locul 8 în clasamentul ATP.

SURSĂbiziday