Marea Britanie. Guvernul a autorizat vânzarea clubului de fotbal Chelsea, din proprietatea oligarhului Roman Abramovici către un consorțiu condus de americanul Todd Boehly. Suma plătită este de 4,9 miliarde de euro.

Pe 7 mai, clubul Chelsea Londra anunța pe site-ul său că au fost îndeplinite condițiile pentru o nouă conducere. Americanul Todd Boehly, care deține acțiuni și la cluburile de baschet și de baseball din Los Angeles. Ieri, Premier League și-a dat și ea acordul pentru efectuarea tranzacției, iar ultimul aviz a venit astăzi din partea guvernului.

Clubul de fotbal Chelsea Londra a fost pus la vânzare la începutul lunii martie, înainte ca patronul Roman Abramovici să fie supus mai multor sancțiuni din partea guvernului britanic, pentru legăturile sale cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Oligarhul rus a cumpărat Chelsea în 2003, pentru 172 de milioane de dolari. De atunci, echipa de fotbal a câștigat 18 trofee majore, inclusiv două trofee Champions League (în 2012 și 2021) și cinci titluri în Premier League (ultimul în 2017). În acest sezon, Chelsea a terminat pe locul trei, după Manchester City și Liverpool.

Chelsea este al doilea club din Premier League care schimbă patronajul în acest sezon, după ce toamna trecută Newcastle United a fost cumpărat pentru 409 milioane de dolari de către un consorțiu condus de prințul moștenitor al Arabiei Saudite.