Acasă Externe Guvernul spaniol plasează Madridul în carantină, după înmulțirea cazurilor de coronavirus, dar autoritățile locale sunt nemulțumite de decizie și spun că nu are o bază legală

Guvernul spaniol plasează Madridul în carantină, după înmulțirea cazurilor de coronavirus, dar autoritățile locale sunt nemulțumite de decizie și spun că nu are o bază legală

0
Guvernul spaniol plasează Madridul în carantină, după înmulțirea cazurilor de coronavirus, dar autoritățile locale sunt nemulțumite de decizie și spun că nu are o bază legală

Cetățenii din capitala Spaniei nu vor mai putea ieși astfel din oraș decât în cazul unor călătorii esențiale. Aceeași măsură se aplică și pentru cei care vor să intre în oraș. Nu vor mai fi permise adunările de mai mult de șase persoane. Alte măsuri includ închiderea barurilor și restaurantelor la ora 23.00, precum și închiderea parcurilor și a locurilor de joacă.

Sunt vizate și alte nouă orașe din zona metropolitană, fiecare cu câte cel puțin o sută de mii de locuitori.

Conform BBC, Madridul are 780 de cazuri de COVID-19 la suta de mii de locuitori, fiind printre cele mai afectate regiuni din Europa. În același timp, nivelul este dublu față de rata de infectări din toată Spania. Capitala a înregistrat o treime din totalul de peste 133 de mii de cazuri din ultimele două săptămâni.

Autoritățile regionale conservatoare au impus deja blocaje localizate în 45 de districte, majoritatea sărace, adesea cu o populație mare de imigranți. Dar restricțiile mai largi anunțate de ministrul sănătății, Salvador Illa, reprezentant al guvernului central condus de socialiști anulează autoritatea regională după săptămâni de lupte politice pentru ceea ce ar trebui făcut.

„Decizia nu este valabilă din punct de vedere legal”, a declarat în repetate rânduri șeful regional al sănătății, Enrique Ruiz Escudero, într-o conferință de presă cu privire la planul de blocare, chiar dacă autoritățile locale par că au acceptat unele măsuri marți. „Guvernul spaniol se grăbește să intervină la Madrid, dar nu să învingă virusul”.

Escudero nu a specificat ce măsuri pot lua autoritățile regionale pentru a se opune blocării.

Polarizarea politică asupra pandemiei a exasperat oamenii din Spania, care a înregistrat 769.188 de cazuri – cel mai mare din Europa de Vest – și 31.791 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.