Guvernul Tanzaniei asigură semnal de internet de mare viteză în vârful muntelui Kilimanjaro

243

Conform publicației The Washington Post, guvernul din Tanzania asigură acum semnal WiFi pentru toți turiștii care vizitează Muntele Kilimanjaro, acesta fiind cel mai înalt munte din țară. Astfel turiștii care ajung acolo au posibilitatea de a comunica fără a avea nevoie de semnal la telefon, iar cei care vor să imortalizeze peisajele de acolo prin poze sau videoclipuri, acum le pot distribui în timp real.

Moses Nnauye, ministrul informației și comunicării din Tanzania, a postat despre acest lucru pe profilul său de Twitter:

Un mediu mai sigur pentru turiști

Beneficiul cel mai mare al existenței WiFi-ului în acea zonă este siguranța pe care o oferă turiștilor. Într-un astfel de loc, este foarte important să poți lua legătura cu alți oameni în cazul în care ai nevoie de ajutor. În fiecare an, aproximativ 35000 de turiști vizitează acest munte (conform publicației The Guardian), iar problemele pot apărea chiar și pentru cei mai experimentați dintre aceștia.

Mai mult internet pentru turiști decât pentru o mare parte din cetățeni

Această măsură adoptată de către guvernul tanzanian a creat și controverse care au format două tabere în rândul cetățenilor. Într-o parte sunt cei care se bucură că turismul din zonă evoluează, deoarece acesta reprezintă o mare parte din economia locală, aducând peste 1,4 miliarde de dolari doar în anul 2021. În cealaltă parte sunt oamenii care susțin că o astfel de investiție ar fi trebuit să se facă pentru cetățenii care trăiesc în zone rurale defavorizate.

În momentul de față, zona de acoperire a semnalului este de aproape 3800 de metri peste nivelul mării, iar guvernul plănuiește să extindă această distanță până la aproximativ 5900 de metri până la sfârșitul anului.

SURSĂzonait