Acasă Economie Guvernul ungar va continua să finanţeze proiecte de infrastructuri sportive în Transilvania

Guvernul ungar va continua să finanţeze proiecte de infrastructuri sportive în Transilvania

0
Guvernul ungar va continua să finanţeze proiecte de infrastructuri sportive în Transilvania

Guvernul ungar va continua să finanţeze construcţia de infrastructuri sportive în Transilvania, a declarat joi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, după o întâlnire cu ministrul Sportului din România, Eduard Novak, informează Agerpres.

„Sportul este un instrument pentru păstrarea şi consolidarea identităţii naţionale”, a declarat Peter Szijjarto la conferinţa de presă comună.

Potrivit acestuia, până acum Guvernul ungar a furnizat un sprijin în valoare de 30 de miliarde de forinţi (83 de milioane de euro) pentru proiecte de infrastructuri sportive în regiunile locuite de mulţi etnici maghiari, inclusiv construcţia unui stadion de fotbal la Sfântu Gheorghe şi a unui patinoar la Sângeorgiu de Mureş.

Pentru acest an există planuri pentru a sprijini construcţia unei academii de fotbal la Satu Mare şi a unui internat la academia de hochei de la Cârţa, judeţul Harghita, a adăugat Szijjarto.

La rândul său, ministrul Eduard Novak a vorbit de necesitatea reformelor în sportul românesc şi de asemenea şi-a exprimat speranţa că Ungaria va promova acest proces prin schimb de bune practici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.