Gruparea de hackeri Anonymous au interferat cu stații militare rusești UVB-76 și au difuzat “Numa Numa” pe undele radio, în semn de solidaritate.

Grupuri de hackeri Anonymus sar în ajutorul Ucrainei și au de gând să lanseze atacuri cibernetice asupra unor sisteme importante din Rusia. Încă de joi, 24 februarie 2022 câteva dintre cele mai importante site-uri din Rusia, precum cel al Ministerului Apărării, site-ul Kremlinului, al Dumei Parlamentare și al celei mai mari bănci de Stat Sberbank au fost inaccesibile, pentru o perioada de timp, din cauza atacurilor cibernetice ale hackerilor proucrainieni.

Hackerii care fac parte din grupul internațional de activiști Anonymous au transmis în cursul zilei de joi, 24 februarie, într-o postare pe Tweeter faptul că se află oficial într-un război cibernetic împotriva Rusiei. Și mai mult decât atât aceștia au declarat că au reușit să deregleze site-ul RT, care constituie rețeaua de mass-media a Rusiei, insa la scurt timp site-ul rus si-a revenit. 

După ce au închis mai multe site-uri renumite, cei din gruparea Anonymous au reușit să ‘spargă’ canalele de stat din Rusia, iar pe televizoarele rușilor au început să ruleze imagini reale cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, după cum au anunțat chiar ei, pe contul oficial de Twitter. 

Din imagini se vede un televizor, filmat de o persoană, cu o listă de canale în limba rusă, însă pe oricare dintre canalele accesate apar imagini cu tragedia din Ucraina.