Hyundai Motor va cumpăra Boston Dynamics, compania americană care face roboți, inclusiv umanoizi

656

Hyundai Motor va cumpăra Boston Dynamics, compania americană care face roboți care pot fi folosiți pe front, în aplicații militare sau pentru transport.

Potrivit presei internaționale, prețul plătit de Hyundai pentru Boston Dynamics variază între 921 de milioane de dolari și un miliard de dolari.

Nu se știe încă cum va fi integrată producția Boston Dynamics în business-ul Hyundai, însă compania din Coreea ar urma să devină cel de-al treilea proprietar al Boston Dynamics din ultimii 7 ani.

Boston Dynamics e o companie de robotică din Statele Unite care a fost cumpărată de către Google în 2013 și a fost revândută către SoftBank în 2017, după ce Alphabet, compania-mamă a Google, a decis să nu mai investească masiv în robotică.

Boston Dynamics lucrează inclusiv cu Agenția de Proiecte pentru Apărare din Statele Unite și a primit finanțare de la guvernul american pentru a dezvolta roboți care să poată fi folosiți pe frontul de luptă, pentru supraveghere, pentru manipularea unor obiecte periculoase sau pentru minele antipersonal.