Acasă Economie Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus

Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus

0
Ikea își suspendă activitățile în Rusia și Belarus

Gigantul suedez de mobilă IKEA a anunțat că-și suspendă activitățile din Rusia și Belarus, decizie care afectează peste 15.000 de angajați, 17 magazine și trei fabrici.

„Războiul are un enorm impact uman care se traduce, de asemenea, prin perturbări grave ale lanțului de producție și comerț, motiv pentru care societățile din grup au decis să suspende temporat activităție IKEA în Rusia”, susține grupul într-un comunicat citat de AFP.

IKEA este prezentă în Rusia după anul 2000, fiind unul dintre principalii angajatori occidentali. În Belarus, compania are câțiva furnizori, dar nu și magazine, scrie Hotnews.ro.

„Această decizie va avea un impact direct asupra a 15.000 de colaboratori, iar companiile grupului vor asigura protectia angajaților și a veniturilor, oferindu-le susținere pentru ei și familiile lor”, se arată în comunicat.

Potrivit grupului, 47 de furnizori din Rusia și 10 din Belarus sunt afectați de această decizie. Anterior, IKEA anunțase că nu va închide magazinele din Rusia, stârnind un val de critici în Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.