Reacții puternice în mediul online în legătură cu salariile oferite de Ikea la Timișoara. Sute de internauți au început să facă glume pe pagina oficială de Facebook a companiei în secțiunea de comentarii a anunțului de angajare postat. „A aflat lumea de oferta voastră salarială. Nici măcar careva din cele 5 județe care muncesc în Timișoara nu va veni”, este doar unul dintre comentariile postate la anunț.

Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a companiei în 16 februarie și face legătura spre secțiunea de recrutare de pe site-ul oficial. Cei interesați sunt invitați să se alăture echipei de la Timișoara, însă oferta salarială a stârnit amuzamentul internauților. Postarea a strâns sute de comentarii în care reprezentanții companiei sunt luați „la mișto”.

„Nasol… A aflat lumea de oferta voastră salarială. Nici măcar careva din cele 5 județe care muncesc în Timișoara nu va veni. Eventual mutați magazinul într-o zonă mai săracă a României. Și cumpărăm tot noi, on-line… P.S. Dacă totuși plecați, luați-vă și sensul giratoriu de acolo…”, este doar unul dintre sutele de comentarii ironice.

Persoane care au participat încă de anul trecut la interviurile de angajare au povestit pentru Tion că au aflat în timpul interviurilor că magazinul trebuie să se deschidă în februarie 2023. Mai mult, ar fi aflat ulterior că deschiderea ar fi fost amânată din lipsă de angajați.

Lăsăm aici câteva dintre comentarii:

„Radio Erevan spune că plătiți cel mai slab de pe piață și în condițiile astea poate deschideți doar de Craciun!”, se amuză unul dintre internauți.

„Ikea a crezut că in vestul țării sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, s-au înșelat amarnic, aici lumea e mai deșteaptă și nu acceptă nimeni oferta lor”

„Nu stiu cine e director/directoare de HR sau dezvoltare la Ikea dar va zic, la Cluj daca deschideti, puteti incerca sa va razganditi de pe acum…”

„2000 de lei/lună? O pașă, cât de darnic ești…E prea mult, nu pot accepta asemenea risipă. Și, ca să vă meargă bine, propun să angajați oameni care să aducă ei niște bani de acasă”.

„Ma intreb cam ce suma ati pierdut pentru ca ati esuat a atrage personal. Fiecare zi in care magazinul este inchis reprezinta o pierdere, corect?”