Marine Le Pen, candidata naționalistă la președinția Franței, a primit un împrumut de 11 milioane de euro pentru campania electorală de la o bancă ungară despre care se presupune că ar fi fost sprijinită de Viktor Orban, liderul autoritar al țării.

Oficialii partidului condus de Le Pen din 2011, au refuzat să dea numele băncii, dar au declarat că banii reprezintă o ușurare după ce băncile franceze și alte bănci europene au refuzat să-i finanțeze campania, care a fost redusă la strictul necesar din lipsă de fonduri.

În 2014, Le Pen, în vârstă de 53 de ani, a acceptat un împrumut de la o bancă rusă după ce a acuzat guvernul țării sale că a exercitat presiuni asupra băncilor franceze și europene pentru a refuza bani pentru partidul său.

Marine Le Pen s-a întâlnit recent cu o parte din susținătorii săi în orașul Reims și a declarat că vrea să scoată Franța din NATO.

Trebuie să ne apărăm liber interesele și să ieșim din logica alianțelor militare. Prin urmare, vom ieși din comandamentul unificat al NATO, pentru a nu ne permite să fim, din nou, târâți în conflicte inutile.”, a spus politiciana de extremă dreaptă, conform See News.