O firmă de construcții din Bacău pregătește ridicarea celui mai înalt bloc din municipiu. Acesta va avea 24 de etaje și face parte dintr-un ansamblu de locuințe și spații comerciale, situat pe malul lacului Bacău II, în zona de nord a orașului.

Proiectul aparține firmei Romtrust & Bau, iar documentația a fost deja transmisă Primăriei Bacău. Acesta este poziționat într-o zonă aflată în plină dezvoltare imobiliară, în imediata vecinatate a ARENA Mall și a Lacului de acumulare din amonte de Insula de Agrement. Conform proiectului funcțiunea propusă este una mixtă, locuințe colective și instituții și servicii de interes general.

„Propunem realizarea unui ansamblu ultramodern atât prin designul clădirilor cât și prin soluțiile constructive și tehnologii inovataoare în ceea ce privește folosirea energiilor „Verzi”. Se propune realizarea unui ansamblu de trei turnuri cu putere de simbol (flăcările) având în vedere amplasamentul în imediata vecinătate a lacului. Prin dispunerea apartamentelor și a celorlate spații, întregul ansamblu se va „deschide” către elementul natural”, susțin reprezentanții Lef Proiect, cei care au „desenat” ansamblul imobiliar. 

Acesta va cuprinde un număr de 400 apartamente dispuse în cele trei turnuri, care vor avea 16, 20 si 24 de etaje, peste cele două niveluri de parcare și parter. Primele două niveluri, care sunt disimulate în înălțimea digului, vor fi destinate parcărilor și spațiilor tehnice. La nivelulul parterului, aflat la cota superioară a digului de protecție, se va amenaja o zonă pietonală, extinsă spre zona digului, legarea acestora realizându-se prin intermediul unor pasarele pietonale, ca parte a unei posibile și de dorit promenade amenajată pe traseul dintre parcul Gherăiești și Insula de agrement.