Musulmanii din întreagă lume celebrează sărbătoarea Eid al-Adha altfel decât în mod normal din cauza restricțiilor și recomandărilor impuse de pandemia de coronavirus. 

În mod normal, ziua respectivă începe cu adunări la moschee pentru rugăciuni. Însă de dată asta, oficialități precum Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB) promovează rugăciunile afară, în spațiu deschis, și doar dacă nu este altfel posibil, în interior, și atunci doar în mai multe etape astfel încât adunările să fie reduse la minim. De asemenea, salutările de Eid precum îmbrățișările și strângerile de mână vor fi evitate.

Pe de altă parte, după ce a avut moscheile închise pentru mai mult de două luni, inclusiv de sărbătoarea Eid al-Fitr în luna mai, Arabia Saudită a anunțat că rugăciunile de data asta vor putea avea loc în moschei și nu afară. Ministerul Afacerilor Islamice a recomandat însă să se urmărească măsuri de prevenție precum păstrarea unei distanțe de doi metri între persoane, și fiecare credincios să-și aducă propriul covor de rugăciuni.

În India, o fatwa (delegare oficială) permite donarea de bani în loc de sacrificiul obsinuit de animale.

În Pakistan, o parte din piețele de animale au fost închise, și s-a recomandat că obișnuitul comerț cu animale prilejuit de această sărbătoare să se facă online.

Sursa video: Channel News Asia