Visma Software, companie care dezvoltă produse IT, va fi prezentă şi în Iaşi. Originară din Scandinavia, compania activează de 15 ani în ţară, având două centre de cercetare şi dezvoltare în Sibiu, respectiv Timişoara. Oferă produse de software pentru sectorul privat, public şi educaţie, care simplifică şi automatizează procesele într-o gamă largă de domenii de activitate, inclusiv contabilitate, management financiar, achiziţii, resurse umane şi salarizare.

Odată cu deschiderea locaţiei din Iaşi, compania îşi propune să creeze cel puţin 20 de locuri noi de muncă pe parcursul acestui an, urmând ca sediul de pe piaţa locală să devină, în timp, la fel de puternic precum celelalte două din ţară, care însumează 600 de angajaţi (290 în Timişoara şi 310 în Sibiu).

Fab Lab 2 va fi noul spaţiu de lucru pentru Visma din Iaşi.

La nivel european, compania Visma activează de peste 20 de ani pe piaţa produselor software pentru automatizare şi gestionare. Compania produce sisteme integrate ERP (Enterprise Resource Planning) – sisteme ce mediază, în timp real, afaceri din întreaga lume, procese complementare POS (Point of Service), CRM (Customer Relationship Management), produse bancare şi produse pentru automatizarea plăţilor online.