Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ a anunţat că probabil mai sunt şi alţi oameni care necesită îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum. Alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ. A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat. Ministerul Sănătăţii a transmis că Nelu Tătaru se va deplasa la Piatra Neamţ în această seară, pentru a evalua situaţia. El a precizat că 10 persoane au decedat şi sursa incendiului este evaluată de ISU. „Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a adăugat Tătaru.

„Zece persoane au decedat.  Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ Irina Popa, la Antena 3.

Informaţia a fost confirmată şi de Nelu Tătaru: „Opt persoane din salonul în care s-a produs incendiul şi două din cel alăturat au decedat. Medicul are arsuri de gradul lV pe membre”.

El a precizat că printre victimele decedate nu sunt cadre medicale. 

„Mai sunt cadre medicale cu arsuri gradul I si II care sunt tratate la Piatra Neamţ. După Leţcani, voi merge către Iaşi”, a adăugat ministrul Sănătăţii, la Antena 3.