Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța au deschis o anchetă după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini în care zeci de conducători auto circulă pe contrasens, pe autostradă.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Se pare că „exodul” șoferilor pe contrasens a fost pornit de un incident petrecut pe A2, sensul spre București, unde, la km. 210, o autoutilitară s-a răsturnat pe suprafața de rulare. Nu au fost victime, dar traficul în zonă a fost îngreunat, desfășurându-se dirijat. Pentru că în zona accidentului s-a circulat în coloană, pe aproximativ doi kilometri, se pare că unii conducători auto au ales să iasă de pe autostradă, folosind sensul opus de mers.