Acasă Featured A doua stire pagina principal Indicii bursieri în scădere după prima confruntare televizată dintre Trump și Biden

Indicii bursieri în scădere după prima confruntare televizată dintre Trump și Biden

0
Indicii bursieri în scădere după prima confruntare televizată dintre Trump și Biden

A avut loc azi-noapte prima dezbatere televizată a celor doi candidaţi la preşedinţia SUA, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden, într-o tensiune foarte mare, potrivit AFP. Gestionarea pandemiei de coronavirus și tema rasismului au fost printre subiectele de dezbatere. În ce privește rezultatul alegerilor din 3 noiembrie, actualul lider de la Casa Albă a evitat, din nou, să spună tranșant dacă va recunoaște o eventuală înfrângere.

Indicele bursier futures S&P 500 a scăzut cu 0,5%, după o creștere de 0,7%, după prima confruntare a candidaților la președinția SUA Donld Trump și Joe Biden, caracterizată de Reuters drept „aprinsă și haotică”. Dow Jones a scăzut cu 275 de puncte, iar Nasdaq 100 futures a fost, de asemenea, pe valoare negativă.

Investitorii își fac griji cu privire la incertitudinea prelungită dacă Trump ar pierde, după refuzul său de a se angaja să accepte rezultatul alegerilor.

”Nu am văzut multe lucruri în plan politic care să schimbe fundamental ceea ce se știam deja. Bursele preferă în mod normal ca titularul să câștige. Acțiunile pe piața futures au crescut inițial – pentru că probabil Trump a dat unele lovituri – dar nu a fost suficient și cred că Biden s-a descurcat destul de bine. Așadar, nu este o surpriză să văd că acțiunile futures pe piața SUA au scăzut”, spune Shane Oliver, șeful compartimentului de investiții stratetige la AMP Capital din Sydney, potrivit Mediafax.

”A fost o dezbatere încărcată emoțional și ambele părți au convingeri puternice. O victorie a lui Trump va duce la o reducere a cheltuielilor din cauza deficitului mare, dar fără o creștere a impozitelor și cu mai puține obstacole pentru piață…În cazul în care ar câștiga Biden investitorii ar trebui să facă față unui impact fiscal la nivel personal și corporativ, care va aduce volatilitate pe piață, dar pe termen lung ar putea reprezenta o oportunitate în domeniul sănătății și al energiei alternative.”, este de părere James Rosenberg, consilier financiar EL&C Baillieu, Sydney.

”Piețele nu aveau mari speranțe. Este din ce în ce mai probabil să nu avem un câștigător clar în noaptea alegerilor și să avem câteva săptămâni de contestații. Unele piețe orientate spre viitor, cum ar fi VIX, iau în calcul acest lucru, dar unele alte piețe, cum ar fi bursele, nu par să-l fi luat în considerare pe deplin acest lucru. Așa că mă aștept la tranzacții cuminți, lipsite de riscuri, pe fondul unei perioade îndelungate de contestări”, a adăugat Mashahiko Loo, manager de portofoliu la AllianceBernstein, Tokyo.

Următoarele dezbateri prezidenţiale vor avea loc pe 15 octombrie, în Miami (Florida) şi pe 22 octombrie, în Nashville (Tennessee).

Vicepreşedintele republican Mike Pence se va confrunta cu rivala democrată, senatoarea Kamala Harris, pe 7 octombrie, la Salt Lake City (Utah).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.