În Marea Britanie, creșterea prețurilor la alimente, carburanți și facturile mai mari la electricitate i-a făcut pe unii britanici să renunțe la masa de prânz, de exemplu. Inflația în Regat a ajuns la 9 procente, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

Patru din cinci britanici se declară îngrijorați de capacitatea de a-şi permite asigurarea nevoilor de bază, cum ar fi hrana şi energia, în următoarele luni, potrivit unui nou sondaj publicat recent în regat.

Scumpirea alimentelor și facturile mari la energie i-au determinat pe britanici să ia măsuri drastice. Un sfert dintre cei care au răspuns sondajului au ales să mânânce mai puțin într-o zi.

O firmă care livrează mâncare în mai multe școli din Marea Britanie susține că unitățile de învățământ au de luat decizii dificile, cum ar fi reducerea dimensiunii meselor servite sau la utilizarea ingredientelor de calitate inferioară.
Rata anuală a inflației în Marea Britanie a ajuns la 9%, cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani

Iar benzinăriile din Marea Britanie devin mai puțin frecventate întrucât șoferii sunt nevoiți să lase mașina acasă. Un litru de motorină a ajuns la cel mai ridicat preț de până acum.

Rata anuală a inflației în Marea Britanie a ajuns la 9%, cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani, pe fondul creșterii prețurilor la energie și electricitate.

În contextul scumpirilor, Banca Angliei a vorbit recent despre o perspectivă „apocaliptică” pentru consumatori.