Falsul a permis plata unei reparaţii de peste 5.000 de euro, păgubită pe nedrept fiind societatea de asigurări. A fost condamnat şi administratorul service-ului.

Un inspector de daune a fost condamnat după ce a produs o pagubă de peste 5.000 de euro firmei de asigurări la care lucra. Acesta a falsificat o „constatare amiabilă de accident” pentru un eveniment rutier care nu avusese loc. Falsul a permis plata, în baza asigurării CASCO, de reparaţii fictive pentru un autoturism BMW.

Conform înscrisurilor redactate de inspectorul de daune, BMW-ul condus de o şoferiţă pe Calea Iaşului din municipiul Paşcani ar fi fost lovit din spate de un alt BMW, fiind proiectat într-un copac de pe marginea drumului. Semnătura şoferului „vinovat” de pe constatarea amiabilă a fost falsificată. După aproximativ trei săptămâni de la „constatare”, au fost solicitate despăgubiri în sumă de aproape 25.400 lei. Inspectorul de daune a întocmit şi semnat şi documentul de introducere în reparaţie a vehiculului, menţionând în fals că ar fi fost avariate bara faţă, capota motorului, grilele barei faţă, suportul numărului de înmatriculare, bara spate şi toba de eşapament. La rândul său, administratorul service-ului Bavaria Restyle din Paşcani a întocmit devizul de reparaţii şi factura atestând reparaţiile fictive efectuate.

Inspectorul de daune şi administratorul societăţii păşcănene de service au fost trimişi în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Amândoi, Florin Mreană şi Mihai Haldan, au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani. Amândoi au atacat sentinţa Judecătoriei Paşcani, Curtea de Apel stabilind un prim termen al procesului pe 7 aprilie.