Acasă Externe Intrigi familiale pot tulbura viața politică în Iordania

Intrigi familiale pot tulbura viața politică în Iordania

0
Intrigi familiale pot tulbura viața politică în Iordania

Familia hașemită care guvernează Iordania este de obicei disciplinată în public. De accea a fost cu totul neașteptat când prințul Hamzah, fratele vitreg al regelui Abdullah, a declarat ieri că a fost plasat în arest la domiciliu pentru că a criticat „corupția, nepotismul și conducerea greșită”, scrie The Economist.

Guvernul a susținut că prințul complotează cu „entități străine” nenumite. Dar serviciile secrete ale Iordaniei sunt legendare pentru eficienta si acoperirea lor: o schemă sofisticată ar fi greu de clocit sub supravegherea lor. Acest lucru seamănă mai degrabă cu o dispută a familiei, chiar dacă prințul Hamzah a oferit un angajament de loialitate față de majestatea sa și constituție.

Admiratorii cred că prințul se bucură de o carisma si reputație care îi lipsește regelui si fratelui sau vitreg, ceea ce deranjează curtea regală. Când regele critică el insusi corupția, el sună adesea mai mult ca purtătorul de cuvânt al unui grup de bună guvernare decât ca un monarh. Pentru a judeca după discuțiile de pe rețelele de socializare, unii iordanieni îl apreciază pe prințul Hamzah pentru că a dat glas frustrărilor lor. Dacă închiderea prințului a fost menită să-l reducă la tăcere, a avut tocmai efectul opus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.